INFORMASJON OM UTSTYR

UTSTYR

HJELM er OBLIGATORISK for alle barn. Ingen vil få lov til å komme på isen uten hjelm, selv de med test 3.

Vi oppfordrer også alle VOKSNE til å bruke hjelm eller hjelmbånd. Vi kan anbefale CRASCHE HJELMBÅND Mange voksne er redde for å falle og det kan være lurt å bruke litt beskyttelse slik at man blir mindre redd. Da vil man lære mer og raskere.

KLÆR

  • Barn bør ha på seg myke klær som er gode å bevege seg i. Utedress/parkdress er IKKE anbefalt da det hemmer bevegelse og læring.
  • Vi anbefaler ullundertøy, og en tynn skibukse/overtrekksbukse/fleecebukse/ullbukse som ikke har for mye volum, med en fleece/ull genser eller jakke over. (Ikke ytterjakke med hette)
  • VANTER – alle skal bruke vanter (fingervanter er topp) Dette for å beskytte fingre mot kulde og skarpe jern

 

SKØYTER

Er du en nybegynner som skal lære å stå på skøyter stiller vi ingen krav til hvilke skøyter barna skal bruke, men vil oppfordre til å sørge for at skøytene som et minimum er nyslipte og passe i størrelse. Skjemme, for store eller små skøyter reduserer læring og mestring.

Har du gått på skøyteskolen tidligere eller stått mye på skøyter og har lyst til å lære kunstløptrinn, hopp og piruetter vil vi anbefale å oppgradere skøytene. Kunstløpskøyter er mye stivere i anklene enn de man kjøper i sportsforretningene og jernene er av bedre kvalitet. I sportsbutikker får man dessverre ikke kjøpt kunstløpskøyter. Vi vil anbefale de rimeligste modellene fra de som produserer kunstløpskøyter. Man kan få tak i en del brukt utstyr på «kunstløp kjøp og salg» på Facebook, eventuelt e-bay om du vet hva du skal ha. Vi vil bemerke at det vil være mot sin hensikt å kjøpe de stiveste og dyreste modellene da de er beregnet for løpere som trener doble og triple hopp. De vil bli for stive for både barn og voksne på skøyteskolen.

 

Skøyteslip

Hvis interessen er stor nok vil vi organisere skøyteslip på Jordal. Det er spesielt viktig for de som har skøyter fra kunstløpskøyteprodusenter at dere ikke tar de med til sportsbutikken. Der vil de ødelegge jernet på skøytene. Har man skøyter fra sportsbutikken, så må man huske på å be om kunstløp-slip / eller hul-slip om det er en «all-round» skøyte.

 

 

SKØYTEPRODUSENTER og anbefalte modeller for nybegynnere og (litt) øvede barn

Alle merkene som produserer kunstløpskøyter har det de kaller inngangsmodeller. Det spiller ingen rolle hvilket merke man kjøper så lenge de sitter bra på foten til barnet. Skal du kjøpe skøyter – brukte eller nye – så bør det ikke være noe mer enn en tommel (ca en cm) plass foran tåen. Dette gjelder barn i vekst.

De største kunstløpmerkene er:

Edea, Riedell, Jackson, Wifa, Risport og Graf

Vi har også fått til et samarbeid med Skøyteshop i Tønsberg, som har sagt seg villig til å ta inn noen av inngangsmodellene på kunstløpskøyter. Hun vil kunne skaffe følgende modeller:

  • Brio fra Edea – 1070 kr.
  • Overture fra Edea- 2090kr (passer godt for barn som er litt eldre, og som veier litt mer)
  • Venus fra Risport – 1070 kr..
  • Riedell 114 Pearl – 1050 kr
  • Riedell Luna 119 – 1280kr

 

Kontaktdetaljer:

Jeanett Sannum

Skoyteshop.com

E-mail: jeanett@skoyteshop.com

Internet: www.skoyteshop.com

Mobile: (+47) 96 04 75 46

Skøyteshop butikken finner du på Kilen,  adresse er Håndverkergaten 3A,  3117 Tønsberg .

Apningstider i butikken,  mandag  og  torsdag 16 – 19.

Facebook side https://www.facebook.com/skoyteshop

 

Oppmåling av størrelse på Skøyteskolen

De som er interessert i å kjøpe skøyter, men ønsker hjelp til å måle ut størrelse kan avtale direkte med meg: Runi Tomter Hansen på runi.t.hansen@akersolutions.com. Jeg vil kunne ta en oppmåling etter at kurs 2 er ferdig 10. september. Deretter vil hver og en kunne bestille skøyter på egen hånd.

Ovennevnte er KUN et tilbud til de som ønsker det. Husk å sjekke «kunstløp kjøp og salg» på Facebook. Kunstløpskøyter til barn kan gjerne kjøpes brukte, og selges videre når de har blitt for små 🙂