KURSINNHOLD, TRENERE OG ANSVARLIGE

Oslo Idrettslag skøyter arrangerer skøytekurs på Jordal i Oslo. Vi underviser i grunnleggende skøyteferdigheter og på viderekommende nivå med kurs for både barn, ungdom og voksne.

Oslo Idrettslags skøyteskole tilbyr kurs for barn, ungdom og voksne som har lyst til å lære seg å gå på skøyter. Vi har kurs og undervisning for nybegynnere og viderekommende. OI Skøyter spisser undervisningen inn mot kunstløp.

Våre barnekurs passer best for de i alderen 4 – 12 år. Kursene for ungdom og voksne er for de fra 13 år og oppover. I begge grupper undervises det på nybegynner og viderekommende nivå. Aspirantene og blue krutt er viderekommende løpere som satser mot singel eller synkronkunstløp. Begge gruppene rekrutteres fra skøyteskolen.

Skøyteskolen har en helt egen facebookside her.

Nye kurs starter vanligvis opp (avhenger av istid fra Oslo kommune) og følger skolens ferier:

vintervårhøst
uke 1 – 12uke 14 – 18uke 35 – 50
10 uker5 uker15 uker

Påmelding og siste nytt:

KURSINNHOLD

Det aller viktigste er å ha det GØY! Vi ønsker å spre skøyteglede. Skøyter er en kjempefin aktivitet som lærer barn og voksne god balanse og kroppsbeherskelse.

Når dere kommer til oss første kursdag vil vi bruke litt tid på å se på hvilke ferdigheter deltakerne har slik at vi kan plassere dem i den gruppen hvor de vil lære mest og best. Skulle vi se at et en utøver vil ha bedre utbytte av å bytte gruppe vil vi gjøre dette underveis.

Velkommen til skøyteskolen vår

De forskjellige gruppene vil øve på basis skøyteferdigheter i forhold til hva de kan fra før. For en nybegynner er det å lære seg å skyve med begge ben kjempeviktig, og “fraskyv på ett ben på sirkel” blir etter hvert til “legge over på sirkel”. Klarer man piruett på to ben, kan denne bli til piruett på ett ben når man har blitt mer øvet.

I løpet av kurset vil vi sette sammen dans og aktiviteter som skøyteskolebarna vil få muligheten til å vise frem på f.eks. OI’s Juleshow hvor skøyteskolen og alle aktive løpere i klubben viser frem show og dans. Vi vet at dette pleier å være et høydepunkt for alle.

Vi oppfordrer alle til å gå på skøyter utenom kurset. Flere ishaller har “frigåing”, og om vinteren finnes det både kommunale skøytebaner som Voldsløkka, Frogner Stadion og Bergbanen, samt isflater rundt omkring i nærmiljøet.

 Publikumstider – Oslo Kommunes ishaller

TRENERENE

En av våre profesjonelle kunstløptrenere vil alltid være tilstede på skøyteskolen. I tillegg bruker vi nåværende og tidligere konkurranseløpere fra klubben som trenere for skøyteskolen. OI vektlegger at barna skal ha det gøy på trening, og vil etterstrebe og møte barna på deres premisser.

Vi underviser i grupper og treneren har ikke anledning til å følge opp kun ett barn hele tiden – selv om barnet ikke kan stå på skøytene. Husk at det å komme seg opp på bena med skøytene på er også mestring!

UTSTYR

Deltakere må selv stille med nødvendig utstyr. For skøyteskole er dette skøyter (fortrinnsvis kunstløpsskøyter), hjelm og varme klær det er lett å bevege seg i.

Klubben har et lite lager med skøyter som kan leies for en sesong. Ta kontakt med skøyteskoleansvarlig på forhånd dersom det er behov.

Mer informasjon om utstyr finer du her.

KONTAKT SKØYTESKOLEANSVARLIG:

Karin Baadstø Monssen 41605658 eller Lennart Burenius 95403834:
e-post: skole@oi-lag.no

Vi ønsker store og små velkommen til Skøyteskolen!