Treningstilbud kunstløp

Oslo Idrettslag Skøyter tilbyr nybegynnerkurs, samt undervisning i singel og synchro kunstløp.

Informasjon om fordeling av timer sendes ut i begynnelsen av hver sesong, samt ved endringer eller mer istid. Sesongen varer fra august – mai.

All trening avtales med Karoline og Veronika.

Dersom du ikke kan benytte timen din en dag må du gi beskjed på denne lukkede facebook gruppen: 
OI kunstløp – timebytte

Istrening foregår i Ungdomshallen på Jordal og barmarkstrening foregår i klubbhuset om ikke annen beskjed blir gitt.

Husk at oppvarming før trening svært viktig. Alle utøvere har fått et eget hefte med øvelser til dette. For å varme opp skikkelig trengs minimum 20 minutter. Løpere får ikke gå på is uten å ha gjennomført oppvarming først. Etter hver treningsøkt på is skal utøverne jogge i minst ti minutter og så strekke ut skikkelig så musklene ikke blir kortere og restitusjon skjer fortere.

Treningstilbud
Basistilbudet er det klubben normalt tilbyr utøvere på ulikt nivå, trening utover dette gis etter avtale med trener og tilgang på ledig kapasitet. for noen løpere kan det også være aktuelt med trening utover maksnivå. I tillegg kommer barmark og ballett, som er en viktig del av treningen. 

Nivå Basis økter pr. ukeMaks økter pr. uke 
Aspirant23
Oppvisning46
Cubs59
Springs59
Debs59
Novice – senior610
Junior612
Senior612
Basic og Artistic25
Blue Crew (synchro konkurranselag)33
Blue Krutt (synchro rekruttlag)22

Kunstløp er en idrett med estetiske og artistiske elementer. Det er viktig at elementene på isen blir utført med riktig teknikk. Da er det lettere å ha kontroll underveis i elementene og i landingen. Øvelsene er rettet mot rygg, lyske, lår og ankel, og hensikten med øvelsene er å styrke muskulaturen og bedre stabilitet i sats og landing. Skadeforebyggende trening og riktig belastningsstyring reduserer skaderisikoen og legger grunnlag for bedre prestasjoner.

Oppvarming

Oppvarming før trening svært viktig. Alle utøvere har fått et eget hefte med øvelser til dette. For å varme opp skikkelig trengs minimum 20 minutter.
Etter hver treningsøkt på is skal utøverne jogge i minst ti minutter og så strekke ut skikkelig så musklene ikke blir kortere og restitusjonen går fortere. 

Barmarkstrening

Barmark er et tilbud til alle våre aktive løpere fra aspirant og oppover. Barmarkstreningen er gratis med unntak av ballett, styrketrening og barmark som erstatning for istrening (f.eks. om sommeren).

Det er svært viktig at alle kommer på barmarkstimer. Vi forventer at utøverne kommer på minimum to barmarkstimer i løpet av uken. Barmarken er skreddersydd for best mulig prestasjon og teknikk på isen, samt svært viktig for skadeforebygging. Her øver de blant annet på rotasjonsteknikk her, hoppteknikk, i tillegg til tilrettelagt styrketrening. Kunstløp er en krevende sport for kroppen og vi må holde løperne våre friske og skadefri!

Nettsiden skadefri.no har, i samarbeid med Norges Skøyteforbund, lansert skadeforebyggende kunstløpøvelser på sin nettside og i app for mobil . Øvelsene er delt i 3 ulike nivå og bør inkluderes i løpernes basistrening.

Mer treningsfaglig informasjon og øvelser finner dere hos Norges Skøyteforbund.

Ballett og dans

Ballett er en viktig del av kunstløp. For å bli en komplett utøver kreves det god koordinasjonsevne, hurtighet og smidighet, god kondisjon, teknikk, eleganse og mental styrke. Allsidig trening er kjempeviktig, og en kunstløputøver trekker ofte inn elementer fra turn, ballett/dans og styrketrening i treningen.   Det er egen påmelding for dans/ballett.