Treningstilbud kunstløp

Oslo Idrettslag Skøyter tilbyr nybegynnerkurs, samt undervisning i singel og synkro kunstløp.

Informasjon om fordeling av timer sendes ut i begynnelsen av hver sesong, samt ved endringer eller mer istid. Sesongen varer fra august – midten av april. Etter det tilbys aktivitet avhengig av tilgjengelig istid i kommunen.

All trening avtales med Karoline og Veronika.

Dersom du ikke kan benytte timen din en dag må du gi beskjed på denne lukkede facebook gruppen: 
OI kunstløp – timebytte

Istrening foregår i Ungdomshallen på Jordal og barmarkstrening foregår i klubbhuset om ikke annen beskjed blir gitt.

Husk at oppvarming før trening svært viktig. For å varme opp skikkelig trengs minimum 20 minutter. Løpere får ikke gå på is uten å ha gjennomført oppvarming først. Etter hver treningsøkt på is skal utøverne jogge i minst ti minutter og så strekke ut skikkelig så musklene ikke blir kortere og restitusjon skjer fortere.

Treningstilbud

Basistilbudet er det klubben normalt tilbyr utøvere på ulikt nivå, trening utover dette gis etter avtale med trener og tilgang på ledig kapasitet. for noen løpere kan det også være aktuelt med trening utover maksnivå. I tillegg kommer barmark og ballett, som er en viktig del av treningen. I ferier tilbyr vi ofte treningsleir. Det er en fin mulighet for litt intensiv trening i en kortere periode, samt en god anledning for barn og foreldre å bli litt bedre kjent.

Nivå Basis isøkter pr. ukeMaks isøkter pr. uke Barmark/dans
Aspirant232
Oppvisning465
Cubs585
Springs595
Debs595
Novice6105
Junior8125
Senior8125
Basic og Artistic255
Blue Crew (synkro konkurranselag)333
Blue Krutt (synkro rekruttlag)223

Kunstløp er en idrett med estetiske og artistiske elementer. Det er viktig at elementene på isen blir utført med riktig teknikk. Da er det lettere å ha kontroll underveis i elementene og i landingen.

Oppvarming

Oppvarming før trening svært viktig. Alle utøvere har fått et eget hefte med øvelser til dette. For å varme opp skikkelig trengs minimum 20 minutter.

Istrening

På isen øver utøverne på kunstløp elementer og konkurranseprogram. Kunstløp er en utfordrende og krevende sport med mye terping og presisjon. Alle løpere tilbys istrening ut i fra hvor mye kapasitet og istid klubben har tilgjengelig. Vi deler utøverne i grupper tilpasset nivå for å ha best mulig treningsutbytte for alle. Det er retningslinjer for antall utøvere som kan være på is til en hver tid, derfor kan noen treningstimer være fulle, da prioriteres utøvere etter nivå. Alle skal tilbys minimum det antall timer som er basis for sin treningsgruppe.

Nedtrapping

Etter hver treningsøkt på is skal utøverne jogge i minst ti minutter og så strekke ut skikkelig så musklene ikke blir kortere og restitusjonen går fortere. 

Barmarkstrening

Barmark er et tilbud til alle våre aktive løpere fra aspirant og oppover. Barmarkstreningen er gratis med unntak av ballett, styrketrening og barmark som erstatning for istrening (f.eks. om sommeren).

Det er svært viktig at alle kommer på barmarkstimer. Vi forventer at utøverne kommer på minimum to barmarkstimer i løpet av uken. Barmarken er skreddersydd for best mulig prestasjon og teknikk på isen, samt svært viktig for skadeforebygging. Her øver de blant annet på rotasjonsteknikk, hoppteknikk, i tillegg til tilrettelagt styrketrening blant annet rettet mot rygg, lyske, lår og ankel, der hensikten med øvelsene er å styrke muskulaturen og bedre stabilitet i sats og landing. Skadeforebyggende trening og riktig belastningsstyring reduserer skaderisikoen og legger grunnlag for bedre prestasjoner. Kunstløp er en krevende sport for kroppen og vi må holde løperne våre friske og skadefri!

Nettsiden skadefri.no har, i samarbeid med Norges Skøyteforbund, lansert skadeforebyggende kunstløpøvelser på sin nettside og i app for mobil . Øvelsene er delt i 3 ulike nivå og bør inkluderes i løpernes basistrening.

Mer treningsfaglig informasjon og øvelser finner dere hos Norges Skøyteforbund.

Ballett og dans

Ballett er en viktig del av kunstløp. For å bli en komplett utøver kreves det god koordinasjonsevne, hurtighet og smidighet, god kondisjon, teknikk, eleganse og mental styrke. Allsidig trening er kjempeviktig, og en kunstløputøver trekker ofte inn elementer fra turn, ballett/dans og styrketrening i treningen.   Det er egen påmelding for dans/ballett.