INFORMASJON OM UTSTYR

KLÆR

 • Barn bør ha på seg myke klær som er gode å bevege seg i. Utedress/parkdress er IKKE anbefalt da det hemmer bevegelse og læring. Det er viktig at klærne er rene så vi ikke får sand på isen.
 • Vi anbefaler ullundertøy, og en tynn skibukse/overtrekksbukse/fleecebukse/ullbukse som ikke har for mye volum, med en fleece/ull genser eller jakke over. (Ikke ytterjakke med hette)
 • VANTER – alle skal bruke vanter! Dette for å beskytte fingre mot kulde og skarpe jern.
 • Noen barn synes det gjør veldig vont å falle på knærne. Det kan være en god investering å kjøpe et par knebeskyttere  – de som brukes i håndball er myke og fleksible. Fåes i sportsbutikker.

SKØYTER:

Vi anbefaler at barna har kunstløpsskøyter. Vi driver skøyteskole i kunstløp, og andre typer skøyter gjør det vanskeligere for barnet å lære det vi underviser.

 • Skøytene skal være så stive som mulig. Støvlelæret, og støtte anklene. Når man klemmer på anklene på skøytene så skal man velge den skøyten som gir minst etter.
 • Skøytene skal ikke være for store. Da snubler barna bare i piggene. Man skal ikke ha tykke ullsokker i skøytene. Da er det bedre å kjøpe er varmetrekk til å ha på utsiden.
 • Skøytene skal heller ikke være for små. Skøyter til voksende føtter kan max være 1,5cm større enn barnets for – en liten tommel foran..
 • Skøytene skal være nyslipte. (Pass på at de i sportsbutikken ikke sliper bort den nederste piggen)

Har du gått på skøyteskolen tidligere eller stått mye på skøyter og har lyst til å lære kunstløptrinn, hopp og piruetter vil vi anbefale å oppgradere skøytene.

Spesialskøyter er mye stivere i anklene enn de man kjøper i sportsforretningene og jernene er av bedre kvalitet. I sportsbutikker får man dessverre ikke kjøpt spesialskøyter. Vi vil anbefale de rimeligste modellene fra de som produserer kunstløpskøyter.

Man kan få tak i en del brukt utstyr på «kunstløp kjøp og salg» på Facebook, Blocket.se eventuelt e-bay om du vet hva du skal ha. Vi vil bemerke at det vil være mot sin hensikt å kjøpe de stiveste og dyreste modellene da de er beregnet for løpere som trener doble og triple hopp. De vil bli for stive for både barn og voksne på skøyteskolen. Mer om merker og modeller nederst på siden.

HJELM

Hjelm for barn og ungdom er obligatorisk!

Du kan gjerne bruke sykkelhjelm eller slalomhjelm. Vi oppfordrer også alle VOKSNE til å bruke hjelm eller hjelmbånd.

Vi kan anbefale CRASCHE HJELMBÅND (de er store i størrelsen, så de fleste voksne kan kjøpe størrelse M) Mange voksne er redde for å falle og det kan være lurt å bruke litt beskyttelse slik at man blir mindre redd. Da vil man lære mer og raskere. Kan kjøpes hos Jennings.

Skøyteslip

Vi vil prøve å organisere skøyteslip så raskt som mulig etter at semesteret er startet opp.

SKØYTEPRODUSENTER

Anbefalte modeller for nybegynnere og (litt) øvede barn.

Alle merkene som produserer kunstløpskøyter har det de kaller inngangsmodeller. Det spiller ingen rolle hvilket merke man kjøper så lenge de sitter bra på foten til barnet. Skal du kjøpe skøyter – brukte eller nye – så bør det ikke være noe mer enn en tommel (ca en cm) plass foran tåen. Dette gjelder barn i vekst.

De største kunstløpmerkene er:

Edea, Riedell, Jackson, Wifa, Risport og Graf

Vi har også fått til et samarbeid med Skøyteshop i Tønsberg, som har sagt seg villig til å ta inn noen av inngangsmodellene på kunstløpskøyter. Hun vil kunne skaffe følgende modeller:

 • Brio fra Edea – 1070kr.*
 • Overture fra Edea- 2090kr.* (passer godt for barn som er litt eldre, og som veier litt mer)
 • Venus fra Risport – 1070kr.*
 • Riedell 114 Pearl – 1050kr. *
 • Riedell Luna 119 – 1280kr. *

*priser hos Skøyteshop fra 2016-17 sesongen

 

Oppmåling av størrelse

Hvordan finne riktig størrelse på skøytene?

Skøytestørrelser er forskjellige fra vanlige skostørrelser, så det er vanskelig å finne riktig størrelse utifra hva man bruker i vanlige sko. De forskjellige skøytemerkene opererer med forskjellige størrelseintervaller så å ta mål av føttene er den beste måten å finne riktig skøytestørrelse.

Ta mål av beggen føttene, ha på vanlig sokk når du tar følgende mål:

 

Lengdemål

Stå inntil en vegg med begge bena og mål lengden ut.

Omkretsmål:

Sitt på en stol og ha foten i gulvet. Legg et målebånd rundt fotbladet der man er bredest og les av.

Skøytene skal sitte godt på foten. Barn som er i vekst kan ha 10 mm å gå påmens de som er ferdig utvokst i bena ikke bør ha mer enn 5 mm.

Send målene inn og vi finner riktig størrelse.

Hilsen Skøyteshop

Kjøp av skøyter og utstyr:

Skoyteshop.com Skøyter og utstyr: Jeanett Sannum, mobil: (+47) 96 04 75 46
e-mail: jeanett@skoyteshop.com Skøyteshop butikken finner du på Kilen,  adresse er Håndverkergaten 3A,  3117 Tønsberg .

Facebookgruppen kunstløp kjøp og salg

MinSkoyte.no – salg av skøyter: Yvonne Olstad, mobil: 41 90 64 64,
e-mail: kontakt@minskøyte.no

Jennings FSA – Salg av treningstøy, konkurransekjoler m.m.:
Karin Kolstad, tlf 41 90 65 13, e-mail: karin@jennings.no.