Barmark, dans & styrke

Kunstløp er en idrett med estetiske og artistiske elementer. Det er viktig at elementene på isen blir utført med riktig teknikk. Da er det lettere å ha kontroll underveis i elementene og i landingen. Øvelsene er rettet mot rygg, lyske, lår og ankel, og hensikten med øvelsene er å styrke muskulaturen og bedre stabilitet i sats og landing. Skadeforebyggende trening og riktig belastningsstyring reduserer skaderisikoen og legger grunnlag for bedre prestasjoner.

Oppvarming

Oppvarming før trening svært viktig. Alle utøvere har fått et eget hefte med øvelser til dette. For å varme opp skikkelig trengs minimum 20 minutter.
Etter hver treningsøkt på is skal utøverne jogge i minst ti minutter og så strekke ut skikkelig så musklene ikke blir kortere og restitusjonen går fortere.

Barmarkstrening

Barmark er et tilbud til alle våre aktive løpere fra aspirant og oppover. Barmarkstreningen er gratis med unntak av ballett, styrketrening og barmark som erstatning for istrening (f.eks. om sommeren).

Det er svært viktig at alle kommer på barmarkstimer. Vi forventer at utøverne kommer på minimum to barmarkstimer i løpet av uken. Barmarken er skreddersydd for best mulig prestasjon og teknikk på isen, samt svært viktig for skadeforebygging. Her øver de blant annet på rotasjonsteknikk her, hoppteknikk, i tillegg til tilrettelagt styrketrening. Kunstløp er en krevende sport for kroppen og vi må holde løperne våre friske og skadefri!

Nettsiden skadefri.no har, i samarbeid med Norges Skøyteforbund, lansert skadeforebyggende kunstløpøvelser på sin nettside og i app for mobil . Øvelsene er delt i 3 ulike nivå og bør inkluderes i løpernes basistrening.

Mer treningsfaglig informasjon og øvelser finner dere hos Norges Skøyteforbund.

Ballett/dans

Ballett og annen dans er en viktig del av kunstløp. For å bli en komplett utøver kreves det god koordinasjonsevne, hurtighet og smidighet, god kondisjon, teknikk, eleganse og mental styrke. Allsidig trening er kjempeviktig, og en kunstløputøver trekker ofte inn elementer fra turn, ballett/dans og styrketrening i treningen.   Egen påmelding for ballett/dans.

Vi har følgende tider for barmark:

Endringer kan forekomme, følg med på oversikten over treningstider.