SKØYTESKOLEN

SKØYTESKOLEN HAR TATT SOMMERFERIE OG ER TILBAKE FRA HØSTEN 2017

  • Ønsker du å stå på mailingliste for påmelding til høstens kurs, kan du sende en e-post til runi.t.hansen@akersolutions.com
  • De som allerede har gått på kurs ligger allerede inne på mailinglisten

 

UTSTYR

HJELM er OBLIGATORISK for alle barn. Ingen vil få lov til å komme på isen uten hjelm.

Vi oppfordrer også alle VOKSNE til å bruke hjelm eller hjelmbånd (crasche.com) Mange voksne er redde for å falle og det kan være lurt å bruke litt beskyttelse slik at man blir mindre redd. Da vil man lære mer og raskere.

KLÆR

  • Barn bør ha på seg myke klær som er gode å bevege seg i. Utedress/parkdress er IKKE anbefalt da det hemmer bevegelse og læring.
  • Vi anbefaler ullundertøy, og en tynn skibukse/overtrekksbukse/fleecebukse/ullbukse som ikke har for mye volum, med en fleece/ull genser eller jakke over. (ikke ytterjakke med hette)
  • VANTER – alle skal bruke vanter (fingervotter er topp) Dette for å beskytte fingre mot kulde og skarpe jern
  • Synes barnet det gjør vondt å falle på knærne, så anbefaler vi knebeskyttere – gjerne myke håndballknebeskyttere for junior

 

SKØYTER

Fra og med HØST 2017 må alle barn på kurs ha KUNSTLØPSKØYTER. Vi har gjort oss den erfaringen at de på hockey eller andre all-round skøyter ikke klarer de øvelsene vi legger opp til pga at jernene på disse skøytene ikke er flate bak eller har pigg.

Vi stiller ingen krav til skøytemerke, men oppfrodrer til å ha så STIVE SKØYTELÆR som mulig

Skøytene skal derimot være nyslipte og passe i størrelse (max 1-1,5cm større en barnets fot.) Skjemme, for store eller små skøyter reduserer læring og mestring.

Har du gått på skøyteskolen tidligere eller stått mye på skøyter og har lyst til å lære kunstløptrinn, hopp og piruetter vil vi anbefale å oppgradere skøytene. Kunstløpskøyter er mye stivere i anklene enn de man kjøper i sportsforretningene og jernene er av bedre kvalitet. I sportsbutikker får man dessverre ikke kjøpt kunstløpskøyter. Vi vil anbefale de rimeligste modellene fra de som produserer kunstløpskøyter. Man kan få tak i en del brukt utstyr på «kunstløp kjøp og salg» på Facebook, Finn.no og Blocket.se (Sveriges Finn.no)

Vi vil bemerke at det vil være mot sin hensikt å kjøpe de stiveste og dyreste modellene da de er beregnet for løpere som trener doble og triple hopp. De vil bli for stive for både barn og voksne på skøyteskolen.

Nye skøyter kan bestilles og kjøpes gjennom Skøyteshop i Tønsberg http://www.skoyteshop.com/

Vi vil også arrangere kjøp og salg av brukte skøyter i forbindelse med en av de første gangene på skøyteskolen.

 

Informasjon og spørsmål:

runi.t.hansen@akersolutions.com
beate@dyresjappa.no