Østkantspellet inviterte i år til jubileumsforestilling! Med verdens første spel på skøyter(?) 

Årets forestilling ble av det spektakulære slaget. I anledning av at VIF fyller 110 år, ble Østkantspellets forestilling – neste kamp på glattisen et magisk jubileumseventyr ingen har sett maken til, med over 100 aktører på isen i Oslos storstue!

Spel(l)et skildrer historien om VIF, som vi følger gjennom livet til Henry som vokste opp under trange kår på Vålerenga. Vi fikk blant annet se byggingen av Jordal Amfi avsluttet av Sonja Henies åpningsnummer. Det var kjærlighet, bryllup og begravelser. Arbeidernes kamp for tilværelsen, skøyteløp og hockeykamp.

Ikke hver dag du får se Oslo Idrettslag iført VIF drakter og synge Vålerenga Kjerke….

På isen fant vi både profesjonelle skuespillere som Anders Hatlo, Johannes Joner, Kari-Ann Grønsund, Kai Kenneth Hanson, Dushinka Andresen og Jon Vidar Tidemand, samt elever ved Vålerenga skole, hockeyspillere fra VIF-Hockey bredde, kunstløpere fra Oslo Idrettslag som sammen med Islandsgate, Vålerenga mannskor og Vålerenga Janitsjar satte opp et forrykende show.

Vår egen Veronika ble innleid som koreograf og fra OI Skøyter deltok i tillegg til Veronika, Oda Havgar, Zoja Poflesna, Pernille Sveen Lund, Jelena Sepulveda, Celine Leine, Ada Lia, Ingrid Oline Asp , Frida Joko Bordewich Jobe, Simeuna Stankovic, Carla Monsen, Victoria Gran, Tora Braaten Gaupseth, Hedvig Lykke Olsson, Filippa Ruiz -Diaz Lindgren, Ellinor Lunde Bjorå, Eva Lerøen-Viggen, Thea Kvernberg, Ingeborg Hutchison-Gunleiksrud og Sofie Taimi.

Det ble sene kvelder og mye øving i forkant for store og små, og gode relasjoner ble knyttet både innad i klubben og på tvers av deltakerne. Tusen takk til alle våre flotte utøvere som bidro til forstillingen. Det var ingen tvil om at OIs kunstløpere var med på å løfte forestillingen til et nytt nivå.