fbpx

KURSINNHOLD, TRENERE OG ANSVARLIGE

Oslo Idrettslag skøyter arrangerer skøytekurs på Jordal i Oslo. Vi underviser i grunnleggende skøyteferdigheter og på viderekommende nivå med kurs for både barn og voksne.

KURSINNHOLD

Det aller viktigste er at barna har det GØY! Vi ønsker å spre skøyteglede. Skøyter er en kjempefin aktivitet som lærer barna god balanse og kroppsbeherskelse.

Når barna kommer til oss første kursdag vil vi bruke litt tid på å se på hvilke ferdigheter barna har slik at vi kan plassere dem i den gruppen hvor de vil lære mest og best. Skulle vi se at et barn vil ha bedre utbytte av å bytte gruppe vil vi gjøre dette underveis.

De forskjellige gruppene vil øve på basis skøyteferdigheter i forhold til hva de kan fra før. For en nybegynner er det å lære seg å skyve med begge ben kjempeviktig, og «fraskyv på ett ben på sirkel» blir etter hvert til «legge over på sirkel». Klarer man piruett på to ben, kan denne bli til piruett på ett ben når man har blitt mer øvet.

I løpet av kurset vil vi sette sammen dans og aktiviteter som skøyteskolebarna vil få muligheten til å vise frem på OI’s Juleshow hvor skøyteskolen og alle aktive løpere i klubben viser frem show og dans. Vi vet at dette pleier å være et høydepunkt for alle!

Vi oppfordrer alle til å gå så mye som mulig på skøyter utenom kurset. Flere ishaller har «frigåing», og om vinteren finnes det både kommunale skøytebaner som Valle Hovin, Frogner Stadion og Bergbanen, samt isflater rundt omkring i nærmiljøet.

 Publikumstider – Oslo Kommunes ishaller

Tider skøyteskolen 
 LørdagSkøyteskole ungdom og voksen + Blue Crew09:45 – 10:40
 LørdagSkøyteskole barn + aspirant10:50 – 11:45

Nye kurs starter vanligvis opp:

vintervårhøstvinter
uke 1 – 12uke 14 – 18uke 35 – 39uke 41 – 50
10 uker5 uker5 uker10 uker

TRENERENE

Vi bruker de utrolig flinke jentene i klubben som trenere for skøyteskolen. En av våre kunstløptrenere vil også alltid være tilstede. OI vektlegger at barna skal ha det gøy på trening, og vil etterstrebe og møte barna på deres premisser.

En viktig beskjed til de voksne er at vi underviser i grupper og treneren har ikke anledning til å følge opp kun ett barn / holde oppe / løfte opp hele tiden – selv om barnet ikke kan stå på skøytene. Det å komme seg opp på bena med skøytene på er også mestring!

KONTAKT SKØYTESKOLEANSVARLIG:

Per Harald Kvernberg:
e-post: skole@oi-lag.no
telefon: 416 58 616

Vi ønsker store og små velkommen til Skøyteskolen!