KURSINNHOLD, TRENERE OG ANSVARLIGE

KURSINNHOLD

Det aller viktigste er at barna har det GØY! Vi ønsker å spre skøyteglede. Skøyter er en kjempefin aktivitet som lærer barna god balanse og kroppsbeherskelse.

Når barna kommer til oss første kursdag vil vi bruke litt tid på å se på hvilke ferdigheter barna har slik at vi kan plassere dem i den gruppen hvor de vil lære mest og best. Det vi kunne virke litt kaotisk for foreldrene som ser på, men er nødvendig for god organisering av kurset.

Barna vil få et klistermerke på hjelmen med en farge. De skal på neste time fortsette i samme gruppe. Merk: Skulle vi se at et barn vil ha bedre utbytte av å bytte gruppe vil vi gjøre dette underveis, og gi barnet et nytt klistermerke med en annen farge.

De forskjellige gruppene vil øve på basis skøyteferdigheter i forhold til hva de kan fra før. For en nybegynner er det å lære seg å skyve med begge ben kjempeviktig, og «fraskyv på ett ben på sirkel» blir etter hvert til «legge over på sirkel». Klarer man piruett på to ben, kan denne bli til piruett på ett ben når man har blitt mer øvet.

I løpet av skøyteskolen vil vi sette sammen dans og aktiviteter som skøyteskolebarna vil få muligheten til å vise frem på OI’s Juleshow hvor skøyteskolen og alle aktive løpere i klubben viser frem show og dans.

Tema og antrekk vil bli kommunisert til foreldrene i god tid før showet, slik at barna kan få sjansen til å få på plass kostyme / antrekk til showet. Vi vet at dette pleier å være et høydepunkt for alle!

Vi oppfordrer selvsagt alle til å gå så mye som mulig på skøyter utenom kurset. Flere ishaller har «fri is» i regi av Kommunen, og etterhvert vil det bli is på Valle Hovin, Frogner Stadion, Bergbanen etc.

 Publikumstider – Oslo Kommunes ishaller

Tider skøyteskolen 
 LørdagSkøyteskole barn + aspirant09:45 – 10:40
 LørdagBlue Crew + skøyteskole ungdom-voksen10:50 – 11:45

TRENERENE

Vi bruker de utrolig flinke jentene i klubben som trenere for skøyteskolen. OI vektlegger at barna skal ha det gøy på trening, og vil etterstrebe og møte barna på deres premisser. En av våre kunstløptrenere vil også alltid være tilstede.

En viktig beskjed til de voksne er at vi underviser i grupper og treneren har ikke anledning til å følge opp kun ett barn / holde oppe / løfte opp hele tiden – selv om barnet ikke kan stå på skøytene. Det å komme seg opp på bena med skøytene på er også mestring!

KONTAKT SKØYTESKOLEANSVARLIG:

Per Harald Kvernberg:
e-post: skole@oi-lag.no
telefon: 416 58 616

Vi ønsker store og små velkommen til Skøyteskolen!