I en høytidelig overrekkelse på Skøytemuseet i Oslo ble i dag Berit Aarnes og Vivi-Ann Østby Eng tildelt MARTINUS LØRDAHLS STATUETT – Oslo Idrettslags høyeste utmerkelse. Lørdahl-statuetten er en æresbevisning i Oslo Idrettslag og er innstiftet for å hedre minnet om Kristiania Idrettsforenings og Oslo Idrettslags høvding gjennom mange år og for å gi uttrykk for lagets takknemlighet mot dem som har arbeidet videre i hans ånd.

Både Berit og Vivi-Ann har vært og er til stor inspirasjon for klubben og kunstløpmiljøet. Ikke bare har de selv vært fantastiske idrettsutøvere i mange år, men de har også etter endt karriere viet tid til både klubben og kunstløpmiljøet i Norge. Vi er stolte over å være i en klubb som har medlemmer som har lagt ned så mye innsats for sporten vår. Og vi håper at deres engasjement vil smitte over på de neste generasjonene, for idretten og kunstløp trenger flere som dem. Det å ha sånne fantastiske veteraner som bryr seg om sporten og klubben betyr mye og viser at idretten kan gi livslang glede både på og av skøytebanen. Vi håper vi vil fortsette å se dem på tribunen på klubbmesterskap, NM og andre store og små begivenheter.

Både Berit og Vivi-Ann er æresmedlemmer i Oslo Idrettslag.

Berit har en lang cv bak seg, både som utøver, der hun konkurrerte for OI kunstløp 1953-1961 med NM i både junior og senior og nordisk mesterskap i porteføljen. Senere tok hun på seg ulike verv i klubben, kretsen og Skøyteforbundet. Ikke minst har hun i flere år praktisert som internasjonal dommer, hvor assisterende overdommer i OL på Lillehammer må sies å være det største.

Vivi-Ann har bak seg flere år som klubb- og kretsmester i junior og ble i 1960 Nordisk juniormester. Vivi-Ann har bak seg flere år som trener. Gjennom årene har hun hatt ulike verv i klubben, kretsen og Norges Skøyteforbund. Vivi-Ann sitter fortsatt i appellutvalget i NSF, der hun har sittet siden 1999.

Det ble en hyggelig markering på Skøytemuseet med representanter fra familiene, skøytevenner, hovedstyret, skøytestyret, Lars Krogh og Isleggen.

Vi ønsker å rette en takk til Erik Bagle og Steinar Robarth – også to ildsjeler i Oslo Idrettslag for organisering av utdelingen og som sammen med Lars Krogh har vært komiteen bak denne tildelingen. Takk til Skøytemuseet ved Hans Petter Carlsen for stor imøtekommenhet knyttet til dagens arragement. 

Martinius Lørdahl statuett finnes i seks eksemplarer, hvorav fire av dem gis som vandre statuetter. Når den som er blitt tildelt statuetten dør eller går ut av laget, skal statuetten leveres tilbake til Hovedstyret. En statuett står på skøytemuseet, og den siste er i Lars Kroghs eie.

Statutter for Martinius Lørdahls Statuett og vinnere kan du lese om her.