Etter tid med oppussing av både Ungdomshallen på Jordal og klubbhuset kan vi endelig se frem mot åpning i januar. Velkommen tilbake til Jordal!

Onsdag 21. desember overtok de tre klubbene nøkkelen til det nyoppussede klubbhuset. Sammen skal OI Skøyter, Sportsklubben Sterling og VIF Trolls drifte klubbhuset og åpne opp for aktivitet både for klubbenes medlemmer og andre i nærmiljøet. Vi ønsker å skape et åpent og inkluderende miljø som bidrar til å løfte hele området. Her blir det trygge og sunne rammer og en kort vei til videre aktivitet.

Før rehabiliteringen av klubbhuset var bygget sterkt preget av forfall og trengte oppussing. Nå kan idrettsutøverne innen amerikansk fotball, fotball, lacrosse og kunstløp glede seg over topp moderne fasiliteter.

Det var i våres at rehabiliteringen av klubbhuset og tribunen startet. Taket er byttet ut, og den gamle tribunen i tre er erstattet av en ny helstøpt betongtribune.

– Vi er veldig glade for at bygget nå er rehabilitert fra topp til tå i et topp moderne klubbhus, sier byråd for idrett, kultur og frivillighet, Omar Samy Gamal.

De tre klubbene har deltatt aktivt i rehabiliteringen av klubbhuset for å kunne skape en best mulig arena for alle våre brukere. Klubbhuset rommer nå tre klubbrom, kjøkken, kafé, samlingsrom, treningsrom og styrkerom, i tillegg er det garderober for klubbene som bruker kunstgressbanen.

– Dette huset skal brukes i mange år fremover. Det var derfor sentralt å lytte til brukerne i planleggingen av prosjektet, sier prosjektleder i bymiljøetaten, Kalmer Kalda, i en pressemelding.

Klubbhuset på Jordal sett forfra. Huset er vernet og det utvendige uttrykket er beholdt.
 Foto: Oslo kommune, bymiljøetaten

Historisk bygg

Klubbhuset ble opprinnelig oppført i 1930. Med bakgrunn i klubbhusets vernestatus, har prosjektet samarbeidet tett med Byantikvaren. Det har ikke vært tillatt å gjøre fasadeendringer eller endre fotavtrykket til bygget. På utsiden ser bygget derfor i all hovedsak ut som det gjorde før rehabiliteringen startet.

Noen endringer er synlige, som at vinduene som peker ut mot banen er åpnet opp igjen, slik de opprinnelig var på 1930-tallet. Frem til rehabiliteringen var vinduene delvis murt igjen og vindusgitter var festet på vinduene. Nå er glasset i vinduene byttet og vinduene åpnet helt opp, slik det var da det ble bygget i 1930, noe som gjør det mer i tråd med den opprinnelige arkitekturen.

Fra 1964 og frem til 2004 holdt Oslo Idrettslag til på Bislett. Da Bislett ble revet fikk OI sitt hjem i klubbhuset på Jordal. For OI skøyter har disse 18 årene gitt en tilhørighet i lokalmiljøet med ishall og klubbhus i nærheten av hverandre. Ettersom treningsrom og faste egne garderober i ishallen er forbeholdt hockeylagene til Vålerenga brukes klubbhuset daglig av våre utøvere til barmarkstrening og ballett som er vel så viktig trening som tiden på isen. Klubbhuset brukes også som oppholdsrom mellom treningsøktene, og et sted å spise f.eks. når vi tilbyr treningsleir i skolens ferier.