Norges Skøyteforbund har tatt ut OIs Oda Tønnesen Havgar til å representere Norge under Junior VM i Calgary 27. februar – 05. mars 2023.

Sammen med Oda reiser Veronika Vrtelova som trener og Regina Jensen som lagleder.

Oda kvalifiserte seg til konkurransen under Egna Spring Trophy i 2022, og har levert flere sterke løp i årets sesong. Pernille With fra AKK er reserve.

Vi gratulerer Oda med uttaket, og ønsker lykke til i mesterskapet!

For å kvalifisere til junior VM kvinner må kvinner ha minimum 25 poeng i teknisk i kortprogram, og 40 poeng i teknisk i friløpet, poengene trenger ikke være fra samme konkurranse. Kvalifikasjonen kan gjøres samme eller forrige sesong. Norge vurderer også at løperen har oppnådd totalpoeng i et kortprogram som muliggjør finale, summen er satt til 52 poeng. Ved flere kvalifiserte løpere er det løperen med beste snitt av totaltekniske poengsum (kortprogram + friløp) i de to siste internasjonale/nasjonale stevnene innen uttaket. Gode internasjonale resultater gjennom inneværende sesong er også en vurdering ved uttaket.

Sist OI hadde en løper som kvalifiserte til Junior VM var Ellen Yu i 2016.

Junior VM kan følges her.