Denne helgen var det endelig klart for Norgesmesterskap og landsmesterskap i kunstløp 2022 i Sonja Henie ishall. Mesterskapet som ble avlyst i 2021 og utsatt i 2022 var etterlengtet. OI stilte med hele åtte løpere som hadde kvalifisert seg gjennom året. Jentene viste alle super innsats til siste slutt.

Tusen takk og gratulerer også til OIs fantastiske trenerteam med Veronika og Denis i spissen.

Norgesmester i Junior og ny norsk juniorrekord

Oda var i toppform og satte først ny personlig rekord i kortprogram etter et nærmest feilfritt løp, og med ny OI rekord ledet hun konkurransen med 47,44 poeng. Det var derfor stor spenning i finalen på søndag. Oda holdt hodet kaldt og satte nok en rekord – denne gangen Norgesrekord i JuniorA med hele 85,36 poeng, og en sammenlagt Norgesrekord på 132,80 poeng. Dette var også konkurransens høyeste poengsum. Gratulerer med enestående prestasjon.

Øyeblikket Oda skjønner at hun har vunnet NM 2022

Johanna og Ingeborg gikk også i klassen JuniorA. Etter kortprogram lå de på henholdsvis 15. og 16. plass. Begge to leverte strålende friløp og klatret mange plasser opp. Ingeborg endte med en flott 10. plass og Johanna med 11. plass. Utrolig bra jobba av begge to – gratulerer.

Fire debutanter, sølv i Basic og bronse i Debs i landsmesterskapet

Gratulerer så mye til Klara som i klassen Basic leverte et strålende løp, som ga henne sølvmedaljen med 35,93 poeng.

I DebsA var det også stor spenning. Emma lå på en 2. plass etter kortprogrammet, mens Maya ble liggende på en 7. plass. I friløpet leverte Maya et strålende program som stod til en 3. plass og Emma til en 6. plass. Det endte med bronsemedalje til Emma med 69,39 poeng og 4. plass til Maya med 66,77 poeng. Marianna gikk til ny pers på fredagen og lå på 12. plass etter kortprogrammet. På lørdagen gikk hun til en strålende 10. plass, hun endte på en super 11. plass sammenlagt. Gratulerer med flotte prestasjoner alle tre i deres LM debut.

I en sterk NoviceA gruppe gikk Victoria med strålende LM debut som ga henne en 9. plass med 61,63 poeng. Gratulerer med vel gjennomført.