Vibecke Sørensen fra Oslo Idrettslag ble tildelt NSFs høyeste utmerkelse, Gullmerket, under Skøytetinget i helgen.

Vibecke var aktiv kunstløper fra ung alder og kom på landslaget allerede som 10-åring, før barneidrettsbestemmelsenes tid. Hun konkurrerte internasjonalt og deltok i EM i kunstløp i 1985.

Etter hun la skøytene på hylla på starten av 90-tallet ble hun trener samtidig som hun tok fatt på legestudiene.

I 2001 ble hun valgt inn i NSFs styre og fikk etter hvert ansvar for Toppidrettssatsningen i kunstløp.

Hun startet Sonja Henie – prosjektet som ble en stor suksess og som var en pådriver i satsingen som endte med finaleplass for Anne Line Gjersem i OL i 2014.

Hun var Norges Skøyteforbunds første kvinnelige president fra 2008-2013 og stod fram som en viktig og sterk idrettsleder for forbundet. I internasjonal sammenheng var hun som president fremoverlent og uredd.

Vibecke ble valgt inn i Idrettsstyret for 2015-2019 som styremedlem. Under Idrettstinget på Lillehammer i 2019 ble hun valgt inn som 1. visepresident for 2019 til 2023.

Her er Vibecke sammen med Rekrutt 2026 på den første rekruttsamlingen i 2018. Vibecke var konsulent for prosjektet.

Vibecke Sørensen har vært en viktig og betydningsfull idrettsleder, både for skøytesporten og for norsk og internasjonal idrett.

– Vibecke har ikke bare vært en sterk og dyktig idrettsleder. Hun har også vært en viktig rollemodell for unge og voksne i hele idretten, og også for meg selv. Vibecke har både i skøytesporten og i idretten forøvrig vist styrke, handlekraft og ikke minst pågangsmot. Det har vært imponerende å følge henne i den idrettspolitiske karrieren, samtidig som hun har hatt en svært ansvarsfull jobb som lege. En beslutning om å tildele henne Norges Skøyteforbunds høyeste utmerkelse var en svært enkel beslutning. Den ble tatt allerede for over to år siden, men ulike årsaker har gjort at vi først nå har fått mulighet til å tildele henne gullmerket. Men i løpet av de siste årene har hun bare vist enda tydeligere styrke og integritet, og bevist nok en gang at dette er en svært fortjent utmerkelse, uttaler president i Norges Skøyteforbund, Mona Adolfsen.

Saken ble skrevet av NSF 12. juni 2023

Oslo Idrettslag Skøyter gratulerer Vibecke så mye med den vel fortjente utmerkelsen.