Sommerens tre første uker er ferdige og flere av OI jentene har vært på leir disse ukene. Utenlandsmulighetene har vært vanskelige å forberede seg på denne sommeren, det har derfor blitt satt opp flere alternativer her hjemme.

Først var det Pre-Camp Skien som var åpen for cubs – senior. Bak campen stod Anna (OSK) og vår egen Veronika. Campen samlet flere av OI og OSKs løpere. Etter det var det enda flere løpere som var med på Camp Skara – som grunnet usikkerhet rundt korona ble flyttet til Jar for anledningen. Sist ut var vår egen camp, igjen lagt til Skien, for debs – senior løperne. Med masse gode treningsmuligheter og sosial aktivitet er jentene nå klare for en velfortjent sommerferie.

Oppstart ny sesong

Bryter VM arrangeres i uke 40 i Jordal Amfi, dette fører til at ishallene på Jordal holder stengt i perioder denne høsten. Dette betyr at vi deler av høsten først og fremst skal trene i Sonja Henie ishall, før vi returnerer til Jordal igjen som normalt. Her skal det bli trening for både barn og voksne på skøyteskolen, konkurranseløpere og Blue Crew (synkrolaget vårt).

Vi starter opp med leir først i Tønsberg, og deretter på Jessheim. Dette skal forhåpentligvis legge en god start for høsten. I Tønsberg skal Oda også gå digital konkurranse for at forbundet skal avgjøre prioriteringene for neste sesongs Junior Grand Prix plasser, også kommende sesong har Norge to plasser i konkurransen.

Fokus på utvikling

For OI er det viktig å fokusere på utvikling av både trenere og utøvere som sammen skal løfte klubben videre. Derfor vil vi også neste sesong være med på mange spennende prosjekter.

Sammen er vi folkelig, utviklende, samlende og ambisiøs!

Sammen Mot Toppen på Hamar 04. og 05. september

Victoria er invitert med på Sammen mot Toppen samlingen i år. I tillegg ønsker OI å sende en løper til. Målet er å utvikle morgendagens eliteløpere i et samarbeid mellom NSF og kunstløpklubbene. Samlingen ledes av Regina Jensen. Hun har i mange år være ansvarlig for talentsatsningen i Sverige, og har spesiell kompetanse i utviklingen av yngre løpere, både på og utenfor isen. Regina ble også ansatt som Sportssjef på deltid i NSF fra 1.juni i år.

Les mer om sammen mot toppen her.

ISU Visiting Coach til OI og OSK: 

I høstferien (uke 40) og vinterferien (uke 8) skal vi ta del i ISU visiting coach programmet.

Prosjektet er et initiativ fra Development Commission ISU.  Prinsippet er at klubber/regioner får besøk av en trener utvalgt av ISU for å heve trenerkompetansen. For Norge er det Regina Jensen som kommer.

Løpere som kan delta på samlingene må være født i 2011, 2010, 2009, eller 2008. I tillegg må løperne inneha et nivå som beskrevet i veiledende krav. Visiting coach kommer 2 hele dager og trener 2 ulike grupper. Løperne deles etter nivå:  6-12 løpere pr. gruppe, totalt maks 24 løpere

Les mer om prosjektet her.

Veronika er plukket ut til Olympiatoppens program Trenerløftet.

I år avsluttes International Skating Union (ISU) Olympic Development Project 2018-2021, som har vært et 4 års internasjonalt program for å utvikle både løpere og trenere i Europa. Veronika har vært en del av dette prosjektet sammen med andre trenere og løpere fra Norge og internasjonalt.

Nå skal Olympiatoppen i gang med en ny runde av Trenerløftet, for unge talentfulle trenere, som trener unge, talentfulle utøvere. Veronika er en av trenerne som skal få være med.

Programmet består i stor grad av veiledning i trening og konkurranse. Gjennom 18 måneder får hver trener 15 besøk/veiledninger av en erfaren og skolert veileder fra Olympiatoppen. Veilederens oppgave vil være å støtte, følge opp og utfordre trenernes arbeid med sine personlige utviklingsmål. I arbeidet med å kartlegge trenerens utviklingsmål for prosjektet, tar vi utgangspunkt i Olympiatoppens modell for trenere i norsk toppidrett, hvor kompetansemålene er sortert under følgende overskrifter:

  • Idrettsfaglig kompetanse
  • Ledelses- og relasjonskompetanse
  • Kompetanse til å lede seg selv

I tillegg til å få besøk av en veileder i trenings- og konkurransesammenheng, samles trenerne i hver region seks ganger i løpet av året for erfaringsutveksling, nettverksbygging og kunnskapsutvikling.

Les mer om trenerløftet her.

Trenerkurs for nybegynnere

Vi ønsker også å løfte nivået blant de unge trenerne våre. Derfor vil vi også ha flere deltakere med på trener 1 kurset og trenerkurset for skøyteskole som arrangeres av NSF denne høsten. Målet er å ha gode og motiverte trenere på alle nivå i klubben.

Nytt klubbhus på Jordal

I januar er det planlagt å starte med den lenge etterlengtede renoveringen av klubbhuset. Det forutsettes at det settes av penger på neste års kommunebudsjett. Det betyr at vi deler av neste sesong kommer til å stå uten klubbhuslokalet. Det nye klubbhuset skal etter planen fortsatt huse både OI, Trolls og Sterling som i dag. Det legges opp til mer fellesarealer og et enda mer levende klubbhus, med masse aktivitet. Vi gleder oss til å se hvilke muligheter dette kan by på fremover, og ikke minst samarbeid på tvers av klubbene. Nye Jordal begynner å bli veldig flott, og den kommende tiden skal kunstgressbanen, skateparken og klubbhuset også få sin del. Området kommer til å bli veldig fint når det blir ferdig.

Til våren planlegges oppussing av Ungdomshallen på Jordal også. Så høsten 2022 vil by på et meget godt treningsmiljø for klubben vår på Jordal.

Vi gleder oss til høsten og å komme i gang igjen med en mer normal treningshverdag. Velkommen til en ny sesong med OI skøyter.